Hlavní stránka › Fóra › Forum pro soutěžící SOČ › Obhajoby – Vysočina › 42 – Kraj Vysočina – obor: 9
- Toto téma je prázdné.
-
AutorPříspěvky
-
-
Kamil SvobodaHost
Obor 9 – Strojírenství, hutnictví a průmyslový design
Porota:
Ing. Petr Zahrádka (SPŠ Žďár nad Sázavou)
Ing. František Branč (SPŠT Třebíč)
Ing. Vladimír Příborský (Mann-Hummel) -
Kamil SvobodaHost
Vojtěch Křepinský
Gymnázium Havlíčkův Brod
Srovnání městské hromadné dopravy Prahy a Vídně
-
Kamil SvobodaHost
Jakub Svoboda
Gymnázium Třebíč
Konstrukce raketových motorů na kapalné pohonné látky
-
Kamil SvobodaHost
Petr Pešek
VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou
Štěpkovač
-
Kamil SvobodaHost
František Dobrovolný
VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou
Elektrický lis na plechovky
-
Petr ZahrádkaHost
Jaká byla odezva na práci soutěžícího ze strany poskytovatelů MHD v Praze a Vídni?
-
Petr ZahrádkaHost
Jaká je velikost navrženého raketového motoru – jeho rozměry?
-
Petr ZahrádkaHost
Je stroj i vyroben a je funkční – třeba zachycený na videu?
-
Petr ZahrádkaHost
Je stroj i vyroben a je funkční – třeba zachycený na videu? Docela drahé řešení, uvažoval o řešení jako drtič nebo sešlápnutí plechovky?
-
Jakub SvobodaHost
Téměř všechny rozměry raketového motoru a jeho částí lze nalézt v příloze 2 samotné práce. Vnější rozměry raketového motoru činí 827,2 mm na výšku a 575,8 mm průměr v nejširší části. Ve chvíli, kdy by byl raketový motor zkonstruován, tak celkové rozměry raketového motoru, včetně vedení potrubí a turbočerpadla odhaduji na přibližně 1150-1250 mm na výšku a 800 mm průměr v nejširší části. Tyto velikosti ovšem záleží především na velikosti turbočerpadla a na tom, jaký bude maximální možný úhel ohybu potrubí pro přívod okysličovadla.
-
Vojtěch KřepinskýHost
Dobrý den,
odezva v Praze byla téměř nulová. Práce byla zaslána řediteli odboru dopravy hl. m. Prahy, přibližně po týdnu (20. 4.) přišla odpověď, kde mi bylo sděleno, že práce byla předána „vedoucím oddělení“. V případě Vídně jsem práci zaslal na zákaznickou podporu Wiener Linien, ty mě následně přesměrovali na vědecké/výzkumní oddělení Wiener Linien science. Zde jsme se domluvili, že pro ně vytvořím německý překlad práce a z té oni následně vyhodnotí, co už vědí, co se dozvěděli nového, nebo jestli s prací budou nadále pracovat. Nyní čekám právě na tuto zpětnou vazbu, vzhledem ke stylu komunikace Wiener Linien se nebojím, že nepřijde. -
Pešek PetrHost
Dobrý den,
přístroj je vyroben a zcela funkční. V současné době je u spoluautora Václava Macha. Bohužel mě nenapadlo natočit video a během časového prostoru na odpověď, nestíhám video natočit. V odkazu proto posílám alespoň fotky z jeho výroby a jeho konečnou podobu.
-
Monika PeroutkováHost
1 Štěpkovač, Petr Pešek
Hezká, nápaditá a nejlepší prezentace se spoustou obrázků – 28 stran + v příloze je konstrukční dokumentace – výpočty + výkresy + modely v Inventoru. Jedná se o zcela původní řešení konstrukce pro následnou výrobu štěpkovače. V dokumentaci jsou fotky vyrobených dílů, ale není jasné, zda je celek hotov a zda je funkční.
2 Konstrukce raketových motorů na kapalné pohonné látky, Jakub Svoboda
Prezentace hezká, hezký přednes. Práce je formálně správně, některé obrázky, grafy schémata a tabulky jsou převzaté v původní verzi. Zaujalo mne svolení k publikaci převzatých obrázků. Částečně vymodelováno. Není mi jasná velikost navrženého raketového motoru – jeho rozměry? Výpočty a řešení převzaté z internetu.
3 Elektrický lis na plechovky, František Dobrovolný
Vlastní práce je velice krátká, ale je doplněna bohatou přílohou, která dokumentuje konstruktérskou činnost soutěžícího. Jedná se o originální řešení konstrukce lisu na plechovky s důrazem na ekologické chování člověka. Výhodou je funkční řešení, ale postrádáme v prezentaci zdokumentovanou funkčnost – například video zachycující práci lisu na plechovky. Postrádáme konstrukční výpočty.
4 Srovnání městské hromadné dopravy Prahy a Vídně, Vojtěch Křepinský
Práce je formálně správně, hezky zpracovaná. Porovnávání je hodně subjektivní – jak výběr kritérií, tak i závěry. Lepší je srovnání poměrové – na počet cestujících nebo obyvatel, na průměrný plat, atd. Hezký závěr by byl návrh nějakého konkrétního řešení na zlepšení stávajícího stavu – například grafické ikony pro orientaci v MHD v Praze.Oceňujeme práce všech studentů a chtěli bychom každému poděkovat, že se rozhodli zúčastnit SOČ. Tato činnost se může hodit do budoucího povolání. Přejeme všem hodně štěstí! Porotci oboru 9.
-
-
AutorPříspěvky