Hlavní stránka › Fóra › Forum pro soutěžící SOČ › 42. celostátní přehlídka ONLINE › 42. CP SOČ online – obor 16 historie › Odpověď na téma: 42. CP SOČ online – obor 16 historie
Dobrý den,
děkuji za poznámky a připomínky ke své práci a velice se omlouvám za opožděnou odpověď, ale měl jsem problémy s připojením na internet.
Informace pro svoji práci jsem čerpal především z pamětnických vzpomínek a z originálních spisů ze soukromého archivu rodiny Švecových z Popovic. Autory spisů byli členové partyzánské skupiny Alois Šácha a František Malina. Odbornou literaturu na toto téma jsem tedy použil pouze pro doplnění nebo upřesnění informací, proto jsem nepracoval s dalšími možnými zdroji, které uvádíte. Jedním z cílů práce, jak potvrzuje i název, bylo hlavně zprostředkování pamětnických vzpomínek a informací z autentického pramenného materiálu.
Název skupiny Carbon-Palcát jsem použil proto, že ve zmiňovaných spisech byla skupina takto pojmenována a i pamětníci (hlavně Antonín Šnajdar) skupinu takhle nazývali, což jsem respektoval.
Děkuji za upozornění na chybné označení fotografií – v práci i dokumentu je opravím.
S pozdravem
Ondřej Staník