Hlavní stránka › Fóra › Forum pro soutěžící SOČ › 42. celostátní přehlídka ONLINE › 42. CP SOČ online – obor 12 tvorba učebních pomůcek, didaktická technologie › Odpověď na téma: 42. CP SOČ online – obor 12 tvorba učebních pomůcek, didaktická technologie
Dobrý den, dovolte mi, byť se zpožděním odpovědět na Vaše otázky.
1) V práci byl přiložený QR kód odkazující na https://docs.google.com/document/d/1TzJcP8wEs918ep–f0334a8tPqzlTvDEuCzTek78_nE/edit?usp=sharing, kde byl vložen samotný odkaz na aplikaci. O nefunkčnosti QR kódu jsem dodnes nevěděl (krajská komise žádný problém nehlásila). Každopádně lze samotnou aplikaci stáhnout z AppStore při vyhledání jejího jména „Příjmačky“.
2) Ohlasy byly vesměs pozitivní, na AppStore jsem k aplikaci dostal několik 5 hvězdičkových hodnocení. Byl jsem také připraven na chyby či problémy, ale žádné výtky mi od žáků nepřišly. Statistiky mi také ukázaly, že uživatele aplikaci používali opakovaně.
3) Důvodů je jistě mnoho, dle mého je ale nejpalčivější problém to, že žáci si místo vytvoření postupu na základě složení jednodušších operací učí nazpaměť vzorce na konkrétní příklady. Potom ale ztrácí schopnost řešit příklady byť i při jednoduchých změnách, stejně jako schopnost abstrakce samotnou.
Omlouvám se ještě jednou za zpoždění.
Děkuji, Vilém Raška.