Hlavní stránka › Fóra › Forum pro soutěžící SOČ › 42. celostátní přehlídka ONLINE › 42. CP SOČ online – obor 15 teorie kultury, umění a umělecké tvorby › Odpověď na téma: 42. CP SOČ online – obor 15 teorie kultury, umění a umělecké tvorby
Děkuji za vaše dotazy, byla radost na ně odpovídat a snad jsem odpověděl na otázky, na které jste se ptali
(Otaku komunita v České republice)
1 Otaku bych rozhodně definoval jako životní styl. Stejně jako folkloristu, metalistu či punkera poznáte i velice výrazného člena komunity otaku. Sám jako člen komunity se definuji jako otaku a miluji vše co souvisí s Japonskem a rozhodně to na mě poznáte a stejně jako muslimové musí minimálně jednou za život navštívit Mekku, tak otaku by měl min. jednou za život navštívit Japonsko. Otaku jsou lidé, kteří jsou velkými fanoušky japonské kultury (historie, hudba, jídlo, tradice, filmy, knížky, komiksy,…)
2 Kostým, kterým jsem vás provázel svou prezentaci jsem si zvolil, jelikož se jedná o formální kostým (Rozhodně jsem chtěl dodržovat nějakou formu dresscodu), se kterým jsem byl i na posledním Cosplay plese. Zároveň se jedná o jednu z mích oblíbených postav, která charakterizuje šílený způsob japonského životního stylu. Jedná se totiž o virtuálního zpěváka populární japonské hudební skupiny Vocaloid a jsou natolik populární, že se s jejimi hologramy konají i svatby.