Hlavní stránka › Fóra › Forum pro soutěžící SOČ › 42. celostátní přehlídka ONLINE › 42. CP SOČ online – obor 11 stavebnictví, architektura a design interiérů › Odpověď na téma: 42. CP SOČ online – obor 11 stavebnictví, architektura a design interiérů
A) Ano, děti mají možnost využít stolu v kuchyňce obytné jednotky, popřípadě je možnost dovybavit jednotku dle aktuální potřeby stávajících klientek. Dále pak se dá využít prostorů v počítačové nebo společenské místnosti, kde je možné nabídnout i hromadné doučování dětí za asistence odborného pracovníka azylového domu (nebo externího odborníka).
B) S kontejnery jsem pracovala již minulý rok, takže jsem chtěla tyto zkušenosti zužitkovat a rozšířit. Celý projekt měl i sociální nástavbu, čímž i mně tato práce rozšířila obzory. Navíc kontejnerová modulární výstavba v České republice nabývá na popularitě, takže je to dobrá zkušenost do budoucna, kdy je předpoklad zvyšování poptávky po těchto stavbách. Variant je několik (dřevostavba, železobeton, pórobeton, a jejich kombinace), záleží na přání investora, jak by si danou stavbu představoval a kolik by chtěl investovat do projektu. Ekonomickou náročností jednotlivých variant jsem se nezabývala, vycházím z obecného faktu, že kontejnerová stavba by měla být až o 10 % levnější oproti ostatním stavbám. Celkovou cenu lze určit až na konkretní projekt ve finální podobě.
C) Ano, osobně jsem navštívila firmu KOMA MODULAR, která se zabývá kontejnerovou modulární výstavbou, kde měli řešené kancelářské prostory i prostory zaměstnanecké jídelny svými kontejnery. Dále bych také zmínila modulární školku v Podolí u Brna. Také je po Brně hodně stánků s občerstvením, parkových kaváren a dokonce byla tímto druhem výstavby řešena i čekárna u vlakové stanice Brno dolní nádraží.