Hlavní stránka Fóra Forum pro soutěžící SOČ 42. celostátní přehlídka ONLINE 42. CP SOČ online – obor 09 strojírenství, hutnictví a doprava Odpověď na téma: 42. CP SOČ online – obor 09 strojírenství, hutnictví a doprava

Michal Trs
Host

Dobrý den,

1. Samozřejmě se tato práce jako učební pomůcka zařadit může.

2.,3. Práci jsem chtěl využít k představení systému AVV veřejnosti, protože jsem se snažil informace o AVV co nejvíce zjednodušit, a hlavně mi šlo o vysvětlení toho, jak je tento sytém důležitý pro bezpečnost na železnici, a že by bylo velmi dobré pokrýt tímto systémem co nejvíce km alespoň hlavních tratí a vybavit mobilní částí víc železničních vozidel. Má práce tedy neslouží k praktickému využití, protože nepřináší žádné nové zlepšení, ale pouze mé doporučení.

4. Jelikož se MIB skládá ze dvou hranolů a každý z nich obsahuje 8 permanentních magnetů, tak výsledný číslo magnetů je 16. Permanentní magnet má dva póly, tudíž z nich jde složit kód ve dvojkový soustavě pomocí jedniček a nul. Výsledná kombinace tedy využije pouze tyto dvě číslice. Když tedy počet možných čísel v kombinaci umocníme celkovým počtem čísel (míst) v kombinaci – 2 na šestnáctou, vyjde nám číslo 65 536‬, což je maximální počet kombinací.

Děkuji Vám za dotazy,

Michal Trs