Hlavní stránka Fóra Forum pro soutěžící SOČ 42. celostátní přehlídka ONLINE 42. CP SOČ online – obor 16 historie Odpověď na téma: 42. CP SOČ online – obor 16 historie

Ludmila Bursíková
Host

Anna Pazourková – Šťastný domov

Dobrý den, ráda jsem si Vaši práci přečetla. Zvolila jste dost netradiční téma. Líbilo se mi chvíli se odpoutat od současnosti být dámou První republiky. Chtěla jsem se zeptat, jak jste dospěla k tomuto tématu? A proč Šťastný domov byl Vašim východiskem pro práci?
Zároveň mě napadlo, proč jste zvolila tyto dva ročníky 1924 – 5, nenapadlo Vás třeba vybrat dva roky trochu vzdálené a porovnat je? Nebo dokonce zkusit porovnat jiné dva časopisy? Nebo porovnat i vzdálenější dobu např. ženy za monarchie a v době meziválečné?
Kompozičně jste si dobře rozvrhla práci. Teoretická práce je dobře zpracovaná. Zvolila jste i nejlepší vydanou literaturu a vybrala si z ní to, co jste potřebovala. Práce s prameny je poctivě zpracována.
Počítáte, že Vaše práce bude nějakým způsobem využitá? Počítáte s dalším bádáním v tomto tématu?
Možná na závěr přidám malou připomínku, bylo by dobré se podívat důkladněji na interpunkci.
Myslím, že i dnešní době heslo „Starej se o rodinu a buď moderní“ je těžké úplně naplnit.
Do budoucna přeji Vám hodně štěstí a úspěchů v dalším bádání.