Hlavní stránka › Fóra › Forum pro soutěžící SOČ › Obhajoby – Královéhradecký › 42 – kraj KHK – obor 6 › Odpověď na téma: 42 – kraj KHK – obor 6
1. otázka
Domnívám se, že všechny strany, ze kterých je na jedince působeno, ovlivňují jeho názor a způsob myšlení. Tudíž dává smysl, aby dva s např. jiným vzděláním nebo jinou výchovou měli rozdílné názory. Co se demografických údajů týče, myslím, že sami o sobě rozdíl nedělají, ale fakt, že ve velkém městě fungují lidé trochu jiným způsobem než na vesnici, je to, co tvoří rozdíl.
2. otázka
Myslím, že se zvýšil zájem lidí o toto téma díky lidem a knihám, které ho řeší. Ale za maximum bych to nepovažoval. Jeden ze způsobů, jak situaci zlepšit, je podle mě dát transsexuálním postavám prostor v beletristické literatuře a filmu. Existují takové knihy i filmy, které se snaží o věrné vyobrazení transsexuálního jedince, ale všechna dosavadní díla takového typu jsou, co je mi aspoň známo, zahraničního původu a v ČR se dostanou do rukou většinou jen lidem, kteří jdou cíleně po LGBT kultuře. Já bych rád viděl např. film s transsexuálním hrdinou, který by byl zajímavý svým příběhem i pro lidi, kteří netuší, co je transsexualita a nemají nic společného s LGBT.