Hlavní stránka › Fóra › Forum pro soutěžící SOČ › Obhajoby – Vysočina › 42 – Kraj Vysočina – obor: 13, 14 › Odpověď na téma: 42 – Kraj Vysočina – obor: 13, 14
Dobrý den,
žáci na prvním stupni, mohou být zranitelnější. Ovšem u většiny dětí takhle mladého věku, je působení na internetu kontrolováno některým z rodičů. Navíc si myslím, že na internetu netráví tolik času jako mnou vybraná skupina dětí ve věku 14 – 15 let.
Jelikož se jednalo o pracovní list, nebylo mým cílem žáky testovat. Z toho důvodu měli k dispozici informativní web. Snažila jsem se volit i otázky otevřeného charakteru, nad kterými studenti museli přemýšlet a ne pouze opisovat – např. měli k dispozici text, ze kterého museli vyčíst znaky, podle kterých rozpoznali, zda se jedná o podvodný e-mail.
Vzhledem k tomu, že jsem svůj pracovní list využila ve výuce informatiky v hodině na téma počítačová bezpečnost, tak studenti již byli s touto problematikou seznámeni a já jim měla poskytnou pouze rozšiřující informace. Z toho důvodu si myslím, že byl desetiminutový list dostačující. Samozřejmě pokud by se jednalo o jinou skupinu, list by byl tvořený na jiné bázi.