Hlavní stránka › Fóra › Forum pro soutěžící SOČ › Obhajoby – Vysočina › 42 – Kraj Vysočina – obor: 6 › Odpověď na téma: 42 – Kraj Vysočina – obor: 6
Dobrý den, i vám posílám odpovědi. Omlovuám se, že až teď, měla jsem problémy s počítačem.
1) Sama jsem praktikovala vše, co je uvedeno v metodice, samozřejmě s odborným dohledem mé konzultantky Mgr. Kateřiny Vrchovecké, která mi nejprve vše vysvětlila a poté dohlížela na provedení. S částí výzkumu a především s focením buněk mi pomáhal a vše vysvětlil Michal Štefánik. Práci jsem sama napsala, opravit mi ji pomohla doc. RNDr. Monika Pávková Goldbergová, Ph.D.
2) Toto je poměrně složitá záležitost, jde o vlastnosti bakterií, které nejsou totožné s adherentními buňkami. Antibakteriální vlastnosti ovlivňují i průměry nanotrubiček, nikoliv například jejich délka. Antibakteriální vlastnosti nanotrubiček dále ovlivňují například také vlastnosti krystalické fáze. Antibakteriální efekt můžeme zvýšit třeba i přidáním stříbra, ale tohle konkrétně jsem ve své práci nevyužila.