Hlavní stránka Fóra Forum pro soutěžící SOČ Obhajoby – Vysočina 42 – Kraj Vysočina – obor: 6 Odpověď na téma: 42 – Kraj Vysočina – obor: 6

Adéla Kubištová
Host

Dobrý den,

1. K volbě toho tématu mě vedlo to, že jsme v hodině biologie v rámci laboratorního semináře ve třetím ročníku krátce narazili na účinnost česneku, nicméně věnovali jsme se mu jen velmi krátce, měli jsme jen jeden vzorek (sama jich potom v praktické části práce mám okolo dvou stovek), nezabývali jsme se vlivy, které by působení účinných látek mohlo ovlivnit, ani dobou působení nebo konkrétními bakteriemi, a také principu působení jsme se dotkli jen okrajově. Rozhodla jsem se toto téma podrobněji zpracovat jako povinnou seminární práci a následně jako SOČ, protože jsem zjistila, že stejným zkoumáním (metodami a bakteriemi) se nejspíš nikdo zatím nezabýval (přinejmenším jsem nedohledala žádnou publikovanou práci).

2. Ano, i když uznávám, že jsem si je začala uvědomovat až poté, co jsem účinkům a působení česneku začala více rozumět. Česnek jím, když cítím, že na mě přichází třeba nachlazení, nebo jako prevenci při oslabené imunitě po nemoci či na podzim nebo v zimě. A účinky opravdu potvrzuji, takže doporučuji!