Hlavní stránka Fóra Forum pro soutěžící SOČ Obhajoby – Vysočina 42 – Kraj Vysočina – obor: 10 Odpověď na téma: 42 – Kraj Vysočina – obor: 10

Radim Štefáček
Host

Dobrý den, vážený pane Voráčku.

1) Má práce byla vytvořena za účelem automatizace železničního přejezdu na mém kolejišti s měřítkem 1:120 (TT). V momentální době je tento systém zabudován v kolejišti a funguje dle představ. Mimo jiné jsem v mé práci zohlednil i to, že kolejiště je na přemístění pro demonstraci systému velké, a proto jsem se rozhodl vytvořit demonstrační panel, který názorně zobrazuje celý systém a slouží pro reprezentaci mého projektu. Zároveň se má práce stala určitým návodem pro další modeláře, kteří by si rádi vytvořili podobný systém na svém kolejišti. O realizaci tohoto systému jsem natočil video (návod), které je již několik měsíců dostupné na youtube kanálu Loko TT a pomohlo již několika modelářům.

2) V momentální době tedy byly vyrobeny 2 kusy tohoto systému. Jeden je zabudován v kolejišti a druhý je pro názornou ukázku zabudován v demonstračním panelu. Co se týká ceny celého systému, tak ji zmiňuji ke konci samotné videoprezentace. Cena za součástky, které byly potřeba na vytvoření systému, byla 243 Kč s tím, že součástky jsou objednány z Číny, tudíž byly o poznání levnější, než u nás v ČR. Jedná se o cenu součástek, které však vyžadují zdroj, který řádově stojí okolo 300 Kč. Samotný demonstrační panel, který znázorňuje celou funkci, stál celkem 1600 Kč včetně imitace krajiny. Pokud bychom se měli bavit o ceně za kolejiště, tak do dnešního dne jsem do mé železnice investoval okolo částky 20 000 Kč.

Pevně doufám, že jsem na Vaše otázky odpověděl srozumitelně.

Děkuji a přeji hezký zbytek krajského kola SOČ.
S pozdravem Radim Štefáček.