Hlavní stránka Fóra Forum pro soutěžící SOČ Obhajoby – Vysočina 42 – Kraj Vysočina – obor: 3,4 Odpověď na téma: 42 – Kraj Vysočina – obor: 3,4

Renata Jurková
Host

Zdravím paní Burešovou,
1) výsledky této skupiny jsem nepoužívala. Převážně mi pomáhali dvě osoby, jelikož jsem z důvodu nedostatku zkušeností musela mít dohled v laboratoři (na dohledu se střídali). Na reakcích jsem pracovala samostatně, pokud to bylo možné.
2) Na přístrojích jsem pracovala sama, ale vždy na mě někdo dohlížel, ale pracovat mě nechali samostatně. U NMR měření jsem přihlížela, protože neznám program ve kterém se měření zadává do počítače. Ale dozor mi vše vysvětloval jak, proč, co dělá, abych z měření něco měla.
3) Thalidomid byl používám k léčení nespavosti. Používání bylo zastaveno z důvodu úmrtnosti nenarozených dětí, výskytu poruch a deformací dětí způsobené tímto lékem. Thalidomid se dnes používá v nějakých případech, ale s vyšším bezpečnostním opatřením. Také se stále zkoumají jeho účinky.
4)Pracoviště jsem navštěvovala přibližně měsíc o prázdninách (denně jsem dojížděla do Brna).