Hlavní stránka › Fóra › Forum pro soutěžící SOČ › Obhajoby – Vysočina › 42 – Kraj Vysočina – obor: 15, 16 › Odpověď na téma: 42 – Kraj Vysočina – obor: 15, 16
Dobrý den
K první otázce byl uvedla svou intuici, měla jsem pocit, že jsou si něčím podobni. Dalším ukazatelem k porovnání byla i jedna z reinkarnací Jonese. Ten totiž tvrdil, že je reinkarnací Lenina. Na základě odborné literatury jsem se rozhodla to blíže propátrat, nechtěla jsem hned Jonese odsoudit jako lháře. Jeden ze základních faktorů byl život obou. Chtěla jsem si udělat pohled na tyto dvě osoby, zjistit zdali si nejsou v něčem podobni. Věřím tomu, že pokud by se jednalo o podobné kroky, mohlo by to znamenat nějaké spirituální spojení. To jsou asi ty nejstěžejnější důvody.
O reinkarnaci jsem se předtím příliš nezajímala, spíše moje teta, která mi o tom často vyprávěla. Občas mi nějaká fakta přišla jako zajímavá, ale opravdu nějak do detailu jsem nezacházela. Teprve až poté, co jsem zjistila fakta ohledně Jonese a jeho údajné reinkarnaci, tak jsem se rozhodla, že o tom chci vědět více, abych to mohla adekvátně posoudit. Přiznávám, že asi 2-měsíční studium reinkarnace mi vnuklo myšlenku, proč to badatelské práce nepřidávat právě prvky duchovna, dle mého je to nový pohled na věc, která může rozšířit myšlenkové spektrum
Myšlenkové mapy používám pravidelně a všude, kde to jde. Pomáhá mi to si utřídit myšlenky. Například myšlenková schémata používám i v hudbě, které se věnuji již od dětství. Dělám si tak rozbory a lépe si údaje i pamatuji. Mám totiž takovou kreativní obrázkovou paměť (ale ne u všeho to pomáhá, převážně obory matematické,…)
Dokonce jsem si díky myšlenkovým mapám osvojila i některé prvky v šermu. Vím jak zareagovat…
Děkuji za otázky