Hlavní stránka › Fóra › Forum pro soutěžící SOČ › Obhajoby – Moravskoslezský › Porota A: Biologie – zemědělství – TOŽP › Odpověď na téma: Porota A: Biologie – zemědělství – TOŽP
Zodpovídám na dotazy M. Drgové
1. Je to z toho důvodu, aby se vytvořila jakási clona proti bakteriím, zabránili jsme zbytečnému úhynu mláďat.
2. Tyto problémy jsou způsobeny tím, že se snažíme mláďata krmit jako ve volné přírodě, bohužel tím, že je nekrmí rodiče, tak jim nepředávají potřebné enzymy pro správné trávení a funkci ostatních orgánů, tím pádem je riziko selhání/onemocnění některých orgánů.
3. Vždy bylo mým přáním pracovat v zoo a jsem velmi vděčná této roční zkušenosti.
Bohužel jsem přišla na to, že to není práce pro mě. Jsem velký milovník všech zvířat a i přes to, že mě naplňuje s nimi pracovat, nejsem schopna být plnohodnotný ošetřovatel. Nejsem schopna podávat, porcovat živou potravu. A i např. zejozobi jsou masožraví, v době přípravy krmení (porcování žlutých kuřátek, preparování potkana) můj mozek začal stávkovat. Sama jsem vegetarián, kus kuřete si nejsem na oběd schopna nakrájet.