Hlavní stránka Fóra Forum pro soutěžící SOČ Obhajoby – Vysočina 42 – Kraj Vysočina – obor: 15, 16 Odpověď na téma: 42 – Kraj Vysočina – obor: 15, 16

Jan Míšek
Host

Dobrý den, psaní jako takovému se chci věnovat (a věnuji se) i nadále. Aktuálně mám rozpracovanou další divadelní hru (název: Obrazově řečeno – příběh zkrachovalého a zhrouceného malíře, kterému se promítne celý život před očima jako výjevy z jeho obrazů, které v průběhu let namaloval; jako poslední šance, jak si uvědomit vlastní chyby a naopak si vzpomenout na ty krásné chvíle, kvůli kterým chtěl tenkrát žít), která bude trošku něco jiného. Nechtěl bych se věnovat cíleně už teď jedné jediné „sféře“. Zatímco nyní se jednalo opravdu z větší části o vtipné prvky, nyní bych se chtěl zaměřit na ještě podrobnější vykreslení psychologie hlavní postavy do takové míry, aby si divák postupně sám vnutil názor, že tu postavu přeci odněkud zná. Také bych se chtěl podívat na délku vystoupení. V předchozí hře jsem pracoval s nějakými dvaceti minutami. Nyní bych se chtěl dostat na 40 – 50 minut a udělat tak dvě části s přestávkou. Asi ale úplně největším rozdílem je, že se jedná o příběh s tragickým koncem. V průběhu dramatu budou (alespoň ze začátku) nějaké vtipné pasáže, aby se publikum ještě více sžilo s hlavní postavou a byl tak závěr pro ně ještě smutnější.

Mimo divadelní hry pracuji aktuálně se svými přáteli na naší vlastní sbírce poezie. Bude v ní kolem 35 – 40 textů (pět na člověka). Tuto práci máme v plánu dokončovat letošní letní prázdniny i se křtem v Brně. Počet kusů nebude nijak velký. Spíše pro přátele, blízké okolí. Také se jedná o naši společnou prvotinu. Ale v plánu budou určitě i další projekty. Když u poezie ještě zůstanu, mám v plánu následující rok vydávat také svou vlastní sbírku. Nyní se ale věnuji čistě naší společné záležitosti a pro sebe spíše sepisuji texty na hromadu. Bude to ještě běh na dlouhou trať.