Hlavní stránka › Fóra › Forum pro soutěžící SOČ › Obhajoby – Zlínský › 42 – kraj ZL – obory 03, 06 › Odpověď na téma: 42 – kraj ZL – obory 03, 06
Pro Mgr. Blanku Šimrovou
Dobrý den, jsem moc ráda za vaši otázku,
Tato rizika jsem se svým zubním lékařem probírala poměrně detailně. Je možné, že se k bělení zubů staví každý zubní lékař trochu jinak. Každopádně pro zdravé zuby bez jakýchkoliv anomálií by nemělo být bělení zubů touto metodou nijak riskantní. Tato procedura nijak nepoškozuje ani neztenčuje zubní sklovinu, jen ji opakovaně demineralizuje, což ji nijak neubližuje. Je možné, že zubař bělení nedoporučí například pacientovi s vyšší kazivostí zubů. Peroxid, který je využíván v rámci metody bělení zubů na vitální zuby doma je 16% což je bezpečná koncentrace – použitím tohoto gelu nemůžeme poškodit ani zuby ani dáseň. To jak dlouho vydrží bělené zuby světlejší je velmi individuální a hodně se to odvíjí od životosprávy každého z nás. Jak jsem zmiňovala ve své práci, znám paní, která má zuby světlejší už 10 let. „Příliš silným peroxidem“ možná pan zubař myslel dřívější metodu bělení, při které se opravdu používal až nebezpečně silný peroxid a to přímo v ordinaci. Ovšem tato metoda už téměř vymizela, právě kvůli vyšším rizikům a nižší efektivnosti. Nejspíš bych vám doporučila navštívit například dentálního hygienistu, nebo jiného zubaře, minimálně ať znáte více názorů.