Hlavní stránka › Fóra › Forum pro soutěžící SOČ › Obhajoby – Zlínský › 42 – kraj ZL – obory 02, 10 › Odpověď na téma: 42 – kraj ZL – obory 02, 10
Odpověď :
1) Nepočítal jsem s tím, že by fotografii někdo vyžadoval. Proto není fotografie pořízená.
2) Zařízení používám aktivně asi 4 měsíce a neměl jsem žádný problém. Box funguje podle všech požadavků, které jsem měl. Žádná porucha zatím nebyla a stále chladí podle grafu v dokumentaci.
3) V létě se teploty ovzduší pohybují kolem 30°C, tudíž není potřeba chladit nápoj na nějaké 2°C nebo na nižší teploty. Nápoj by měl být o 10°C – 15°C chladnější než okolí. Samozřejmě si můžu v létě nápoj vychladit i na 6°C, ale to mi přijde přehnané. Zase při zimních obdobích máme doma asi 22°C. Nápoj si vychladím např. na 10°C a teplota je dostačující. Teplotní rozsah byl zvolen podle mých potřeb.
4) Při průměrných cenách energie se cena jednoho vychlazení pohybuje kolem 0,5 Kč.
5) Poté jsem nad tímto nápadem taky uvažoval. Chtěl jsem udělat podobný box pro 4 plechovky. Došel jsem k závěru, že box by byl zbytečně drahý a měl by složitější řešení, aby se vychladily všechny plechovky na stejnou teplotu.