Hlavní stránka Fóra Forum pro soutěžící SOČ Obhajoby – Středočeský 42-KK Středočeský -obor 16 Odpověď na téma: 42-KK Středočeský -obor 16

Matyáš Garnol
Host

Vážený pane Sajbte,
děkuji za Váš komentář.
– Důvod, proč jsem nepředložil mnohem širší výčet lokalit je ten, že se jednalo o obrovské množství dat, které jsem musel zpracovat. Nevěděl jsem si s tím rady, a proto jsme s paní archeoložkou vybrali jen některé. Časově jsem práci omezovat nechtěl, jelikož si myslím, že každé období doby bronzové zde na Rakovnicku je důležité, a proto jsem je chtěl všechny zahrnout v této práci.
– Zakončení mé práce jsem nevěděl už jak rozvést za to se omlouvám. Myslím si, že osídlení zde na Rakovnicku bylo poměrně husté na tak malé území. Proto se v mé práci snažím více představit detektor kovů, který by v budoucnu mohl pomoci archeologům s odhalování naší historie. Určitě je zde spousta nenalezených lokalit a věřím, že Rakovnicko bylo, a i v budoucnu bude významným územím z hlediska archeologického.
– Minci Julia Pia jsem zde zmínil, protože jsem myslel, že to obohatí důležitost chrášťanského sídliště, ale na druhou stranu mě nenapadlo napsat, jak se vlastně území Chrášťan po době bronzové dále rozvíjelo.
– Za Wikipedii se omlouvám. Při psaní jsem takovou knížku měl, ale přišla mi málo obsáhlá, a tak jsem se schýlil k Wikipedii.
– Děkuji za Váš názor. Přemýšlel jsem o studování archeologie, ale práci jsem napsal z jiného důvodu. Historii mám pouze jako koníček a hledání s detektorem mi tento koníček obohacuje, protože si na tu historii vlastně mohu šáhnout. Uvědomuji si, že se v mé práci objevuje i spousta nedostatků, kterých jsem si nevšiml nebo mě vůbec nenapadlo, že by mohli být špatně. Chtěl jsem pouze udělat něco jako stručný přehled nálezů a nalezišť. A hlavně jsem chtěl veřejnosti ukázat kladné použití detektorů kovů při archeologických průzkumech.
Matyáš Garnol