Hlavní stránka › Fóra › Forum pro soutěžící SOČ › Obhajoby – Středočeský › 42-KK Středočeský -obor 16 › Odpověď na téma: 42-KK Středočeský -obor 16
Vážený pane Jakubče,
děkuji Vám za komentář.
– Výčet neuvedených nalezišť mě nenapadlo uvést, za to se omlouvám.
– Důvody, proč se mi nepodařilo sehnat obrázky k některým nalezištím jsou ty, že hodně nálezů byly jen záznamy ze starých knih, a proto nebyly nafoceny nebo je paní archeoložka v tu chvíli neměla. Bohužel jsem pracoval pouze s paní archeoložkou.
– Stříbrná mince nebyla nalezena v hrobu skrčence. Špatně jsem to formuloval. Myslel jsem tím, že stříbrná mince byla nalezena na chrášťanské lokalitě. Její přítomnost si vysvětluji tím, že osídlení v okolí Chrášťan přetrvávalo nadále. Dle mého názoru důvod, proč se zde mince nacházela je ten, že sídliště bylo natolik významné, že s ním bylo v té době výhodné obchodovat.
– Slovo „majuseuli“ jsem doopravdy napsal špatně. Důvodem je to, že knihu jsem si ofotil v horší kvalitě, a proto c vypadalo jako e. Vůbec mi nedošlo, že se jedná o slovo majusculi, což by dávalo větší smysl. Když si minci prohlédnu na internetu, tak doopravdy Julia Pia Felix je napsána velkými písmeny – majuskulou.
– Děkuji za váš názor na způsob mého hledání s detektorem kovů. Moc často tyto slova neslýchám, jelikož když řeknu, že hledám s detektorem kovů, tak na mě lidé nevěřícně koukají nebo mě označí za vykradače atd.
– Moc si vážím vašich slov a budu se snažit v budoucnu vylepšit nedostatky.
Matyáš Garnol