Hlavní stránka Fóra Forum pro soutěžící SOČ Obhajoby – Zlínský 42 – kraj ZL – obory 01, 18 Odpověď na téma: 42 – kraj ZL – obory 01, 18

Přemek Janda
Host

Dobrý den,
odpovím postupně na otázky:
1. Proč se přihlašovat/registrovat, v čem jsou výhody?
Přihlášení slouží pro již registrované uživatele webu, tedy pro ty, kteří si již vytvořili vlastní profil (zaregistrovali se). Dočasná verze je vytvořena tak, že po registraci (vytvoření účtu) se automaticky nabídne možnost vstoupit do interní sekce. Je to z toho důvodu, abyste Vy, porotci, mohli nahlédnout nerušeně do útrob systému. Po skončení mého angažmá v SOČ práva upravím a interní sekce bude přístupná jen pro členy ZAS.
Nicméně, po přihlášení uživatele s dostatečnými právy (např. účet admin) je možno ovlivňovat obsah v kalendáři, přidávat akce, měnit ostatní uživatele, vkládat fotografie a podobně.

2. Design je o vkusu každého z nás, ale zdá se mi, že titulní strana webu a prostředí pro přihlášené uživatele je vizuálně hodně odlišná, nebylo by lepší to sladit do jednoho designu? Nebo to byl záměr?
Během vývoje jsem poskytl celkem tři varianty designu webu. Po domluvě s užší členskou základnou ZAS, jsme se rozhodli pro toto řešení. Záměrem bylo, aby úvodní strana byla rozdílná od ostatních, neobsahuje žádné podrobnější informace, ale spíše obsahuje nejdůležitější info a slouží jako rozcestník pro další přesměrování na stránky. Vstupem na stránku pro přihlášení se dostáváme do tzv. interní sekce, která je následně záměrně celá pojata vlastním způsobem, tak aby byla odlišena od obsahu, který je přístupný pro běžného uživatele. Mohu tedy říci, že v celém prostředí mého webu se nacházejí 3 designové sekce (jde však o záměr).

3. Stránky jsou v testovacím režimu. Je možné je navštívit?
Ano je to možné. Jsou zde však prozatímní data, která nejsou reálná.
Ve své dokumentaci je odkaz (https://docs.google.com/document/d/1C5ed9mbGrJqH41JWSB2vqqq43q_Ez98tSdgBQs1klpI/edit?usp=sharing) na cloudové úložiště, respektive textový dokument, ve kterém jsou předpřipravené profily, na kterých lze demonstrovat rozdíly, které se dynamicky mění po přihlášení na web. Jedná se např. o přidávání akcí, novinek, úpravu profilů atd.
Samotný odkaz je: http://webzas.wz.cz/web_zas/

Doufám, že jsem odpověděl dostatečně a těším se na zítřejší online-diskusi.