Hlavní stránka › Fóra › Forum pro soutěžící SOČ › Obhajoby – Středočeský › 42-KK Středočeský -obor 9,10 › Odpověď na téma: 42-KK Středočeský -obor 9,10
Dobrý den děkuji za otázky.
1)Zakoupil jsem již tak ohnutou silnostěnnou trubku jako rám. Dále jsem zakoupil již ohnutou trubku jako přední vidlici společně s naohýbanými tyčemi na řidítka protože nemám ohýbačku.Poté jsem začal pracovat s tím co jsem měl a co jsem si vyrobil. Takže dá se říct že jsem zakoupil polotovary se kterými jsem nadále pracoval. Geometrii jsem řešil při svařování krku řízení aby kola byla v ose.Prvně jsem bodovými sváry uchytil krk řízení, zkušebně složil a pomocí rovného prkna jsem kola dal do osy. Bylo to velmi provizorní protože mě nic jiného nenapadlo ale svůj účel to splnilo.
2)Výpočty jsem neprováděl. Věřím mé pečlivé výrobě. Na prodloužení rámu jsem vnitřek zpevnil další trubkou.
Vylepšení na mém kole jsou například stavitelná řidítka,stavitelné pedály a kompletní rychlé rozložení. Možnost řešit stavbu s ostatními majiteli vysokých kol jsem neměl. Jediná konzultace byla od prodávajícího co mi prodal díly. On tyto kola staví na zakázku.Od něho mám ty polotovary které si nechává vyrábět. Proto jsem také neprováděl pevnostní výpočty. Přední kolo je vyrobeno ze dvou částí které jsou svařeny do sebe. Špice jsou vyrobeny na míru jedna stála 25kč. Při osobní konverzaci by se vše lépe vysvětlilo jak jsem co dělal na samotném kole. Na všech částech jsem se snažil aby byly co nejodolnější a funkční.
Děkuji vám za vaše dotazy.