Hlavní stránka › Fóra › Forum pro soutěžící SOČ › Obhajoby – Praha › 42-kraj Praha-obor 10 › Odpověď na téma: 42-kraj Praha-obor 10
5) Toto opatření jsem zatím nezvažoval. Zalévání květiny jsem testoval a zatím jsem se nesetkal s takovým typem půdy, který by nepropouštěl vodu i přesto, že voda je spínána v intervalech. Určitě bych ale nějaké takové opatření mohl zvážit.
6) Na tento problém bych se chtěl zaměřit u druhé generace, kde by nádrž byla oddělena od elektroniky. Květináč je navržen na 2 části z toho důvodu, jelikož větší části už by se mi nevešly na hotbed u tiskárny. Prozatím bych jako prevenci k utěsnění proti vniku nežádoucí vody chtěl použít epoxidovou pryskyřici, která by v místě těsnění vytvořila nepropustnou vrstvu. Nad umístěním elektroniky na bok jsem zatím nepřemýšlel, jelikož design květináče je navržen tak, aby se do nádrže vešlo co nejvíce vody. V druhé generaci kde by byla nádrž plně oddělena od elektroniky, bych musel při tisku využít rozpustné podpory z materiálu BVOH pro tisk složitějších objektů.
7) Cena by mohla být v té nejvyšší konfiguraci okolo 4 až 5 tisíc Kč. Naopak v té nejnižší konfiguraci, která by měla jen automatické zavlažování bez chytrého asistenta by se cena vešla do 1000 Kč Co jsem se poohlížel po konkurenci tak jsem zatím na žádnou nenarazil, jelikož většina tento problém řeší centrálně, tzn. rozvedením trubiček ke každé květině zvlášť.
Ještě posílám foto vypěstované květiny:
https://photos.app.goo.gl/DnQBhuhtNNKXqPdj6
Děkuji a přeji hezký zbytek dne,
Jan Kabíček