Hlavní stránka › Fóra › Forum pro soutěžící SOČ › Obhajoby – Praha › 42-kraj Praha-obor 10 › Odpověď na téma: 42-kraj Praha-obor 10
Martin Havlíček:
Při vývoji prvního prototypu došlo k vyhoření ESC a i samotného motoru. Jak by šlo postupovat při oživování, aby se předešlo ztrátám na materiálu způsobených zkraty?
Předpokládal jsem, že ESC budu chladit pomocí hliníkového ramene. Pře testu jsem si nevšiml dotyku dvou fází o vodivou hliníkovou trubku. Jediný závěr, který mě z tohoto napadá je zlepšení přístupnosti ESC a větší opatrnost.
1) Spolu s dalšími lidmi pracujeme na projektu vírníku, který má složit hlavně na výzkum blesku a toto měření by jsme potřebovali.
2) Já jsem podporu nezískal. Stejně jako u první číslované otázky. Týká se to projektu s dalšími lidmi.
3) Pokud myslíte cenu fosforbronzu. Pohybuje se v řádu pár tisíc za roli, která se těžko shání. Na multikoptéře jsou jen odřezky a proto jejich cena je minimální. Cena a dostupnost je důvod proč slitinu nechci nadále používat, abych zachoval přístupnost všem.
4) Cena za vše se pohybuje okolo částky 30 000 Kč. Konkurence prodává multikoptéry takovéto velikosti okolo 500 000 Kč. Ale samotná konstrukce stoje pouze jednu cívku PLA a pár hliníkových trubek (cena za rám je okolo 1 500 Kč), na který si každý může dodat, jaké díly chce.