Hlavní stránka Fóra Forum pro soutěžící SOČ 42. celostátní přehlídka ONLINE 42. CP SOČ online – obor 16 historie Odpověď na téma: 42. CP SOČ online – obor 16 historie

Tereza Ruferová
Host

Vážený pane Jirečku,
děkuji Vám za přečtení a prostudování mé práce a ráda bych se vyjádřila k položeným otázkám a poznámkám.
– Jistě, více zdrojů by se určitě dalo využít. Samozřejmě jsem hledala ve více knihách zaobírajících se danými tématy, ale mnou vybrané mi přišly nejvhodnější. Například od Jaroslava Vaculíka jsem koukala i na další knihy, ale v knižní sérii Dějiny Volyňských Čechů mi přišlo téma zpracováno do velkých podrobností a knihy se zabývají pouze Volyňskými Čechy, kteří pro mou práci byli nejdůležitější. Proto jsem zvolila hlavně tyto prameny.
– Vysvětlovala jsem i snadnější pojmy z důvodu, kdyby si práci chtěl přečíst i laik. Například si práci četly mé spolužačky a některá jednoduchá vysvětlení jim pomohla a ušetřila čas hledání na internetu. (Kurz rublu jsem zmínila z důvodu, že jsem nemohla najít kurz v té době a tato informace mi přišla zajímavá.)
– Po roce 1921, kdy připadla východní část Volyně pod Sovětský svaz, nejdříve dochází k rozšíření práv menšin, ale od roku 1929 po skončení Nové hospodářské politiky a zavedení plánovaného hospodářství byla práva menšin značně omezena.
– O pokračování v práci jsem přemýšlela a ráda bych. Určitě bych se věnovala danému tématu více do hloubky, navštívila některá místa zmíněná v práci (rodné město mé babičky, …), hledala i starší předky anebo zkusila dohledat a spojit se s příbuznými v USA.
Děkuji za poznámky a rady k mé práci.
S pozdravem
Tereza Ruferová