Hlavní stránka › Fóra › Forum pro soutěžící SOČ › Obhajoby – Vysočina › 42 – Kraj Vysočina – obor: 12 › Odpověď na téma: 42 – Kraj Vysočina – obor: 12
Dobrý den,
mnoho učitelů ještě o mých pomůckách neví, ale moje paní učitelka a zároveň konzultantka říkala, když jsem za ní s tématem přišla, že by za takové pomůcky byla ráda pro genetický seminář. Protože sama nemá kapacitu něco podobného vytvářet, ale téma by alespoň okrajově se studenty chtěla probrat.
K vytvoření výukového videa jsem neměla čas, zvláště z toho důvodu, že jsem musela hledat velké množství informací v anglických odborných textech. Proto jsem se rozhodla ho nahradit manuálem pro učitele, kde je všechno vysvětleno. Navíc se učitelé mohou opřít o část mé práce, kde problematiku vysvětluji dost podrobně.
Myslím si, že ano. Pokud se tedy neobjeví nějaký dokonalejší nástroj. Jestli se CRISPR/Cas9 dostane náležitě rychlého vývoje, jako že se mu ho už dostává, tak je dost možné, že se téma bude týkat třeba životů našich dětí či vnoučat. Vědci a lékaři dlouho hledali univerzální lék na genetické choroby, a pokud ho teď mají přímo před sebou, nevím, proč by ho zahazovali.
S pozdravem,
Kateřina Bouchalová