Hlavní stránka Fóra Forum pro soutěžící SOČ Obhajoby – Moravskoslezský Porota B : matematika – fyzika – geologie Odpověď na téma: Porota B : matematika – fyzika – geologie

Jiří Šalajka
Host

Dobrý den,
omlouvám se za rozsáhlost odpovědi, ale nedalo by mi, kdybych cokoliv z odpovědi vynechal.

Časový harmonogram je vzhledem k současné situaci velmi těžké určit. I když jsme měli vymyšlený přibližný plán dalšího rozvoje a implementace mapy, byli jsme donuceni od něho upustit, a to z toho důvodu, že se nemůžu dostatečně kvalitně spojit s katedrou, městem či jinými uživateli…

Jako první bych chtěl do mapy implementovat oddíl turistických průvodců. Jednalo by se ze začátku o minimálně 10 průvodců (tyto průvodce bych dále rozšiřoval), kde by byla na mapě zobrazena trasa, spočítána vzdálenost i časová délka trasy, výškový profil, náročnost apod. Průvodci by byly doplněny efektivními fotografie a popisem, co může uživatel po trase shlédnout. Zkrátka uživatel mapy by si vybral trasu a kromě toho, že by dojel na dané místo, by nemusel nic řešit. Chtěl bych ukázat ty největší krásy Bruntálska (hlavně ty skryté a málo známé). Částečnou spolupráci mám rozjednanou se svými přáteli, dále sám aktivně sbírám data. Mimo to bych chtěl oslovit uživatele na Facebooku ve skupině turistika Jeseníky (Věřím, že zde by se nějací podobní nadšenci jako já našli.). Termín je čistě orientační za cca 3 měsíce.

Mimo to jsem vášnivý cyklista, a proto bych chtěl vytvořit přínosné stránky pro cyklisty. Ty by spočívaly v podobném námětu (viz odstavec výše) akorát pro cyklisty. Kromě toho bych chtěl znázornit například nejlepší vrcholy v okolí, servisy apod. Prostě vše, co se cyklistovi může hodit. Data bych chtěl sbírat v létě. Dále ale následuje poměrně dlouhé zpracování dat, aby výsledky byly opravdu kvalitní, proto bych termín viděl cca v říjnu/listopadu.

Již od minulého roku sbírám na svých cestách 360° fotky. Již jich mám poměrně dostatek, nicméně jejich zakomponování do mapy není úplně jednoduché. Zřejmě budu muset tuto část mapy sám doprogramovat. Z těchto důvodu bych implementaci této části viděl ke konci tohoto roku.

Poté, co bych dokončil všechny tyto 3 nejdůležitější rozšíření mapy, chtěl bych provést dotazníkové šetření mezi uživateli mapy a následně dle jejich referencí optimalizovat mapu. Termín je orientačně jaro 2021. V této části bych chtěl oslovit ke spolupráci město Bruntál a KGI UPOL. Myslím si, že tato část je velmi důležitá, protože po vylepšeních bude mapa více atraktivní pro své uživatele.

Dále nás napadají další nápady, jak rozšířit mapu, ale ty již nejsou tak rozsáhlé a přínosné. Po optimalizaci mapy se budu snažit najít uživatele, kteří by chtěli převzít správu mapy. Příští rok totiž maturuji a mám v plánu jít studovat do Prahy, a tak bych neměl na správu, aktualizaci a další rozšiřování mapy dostatek času. Sám ale nechci, aby mapa ztratila svoji hodnotu, protože mi dalo hodně času ji vytvořit, a proto bych ji rád někomu předal. Dále bych chtěl rozšířit spolupráci s městem Bruntál, pro které je mapa primárně vytvořena a pro které jsem chtěl jako jeho rodák něco udělat.

Pěkný den,