Hlavní stránka Fóra Forum pro soutěžící SOČ Obhajoby – Středočeský 42-KK Středočeský -obor 9,10 Odpověď na téma: 42-KK Středočeský -obor 9,10

Adam Fišer
Host

Dobrý večer,
přiznám se že možnost použití Peltierova článku mě nenapadla. Chtěl jsem projet vytvářet ze součástek které znám a vím jak se budou chovat, což Peltierův článek není.
K druhé otázce, ne tato měření nemám, ale určíte by byla zajímavá. Věřím že by výrovek vydržel extrémní teplo za sklem vozu, určitě ho tak i otestuji až bude větší teplo.
Vybití autobaterie je a bude kámen úrazu všech auto-spotřebičů a nad tímto problémem jsem se zamýšlel. Zvažoval jsem přidání ochrany na principu hlídání napětí (stejnému jaký se používá v modelech u Li-Po článků). Avšak bál jsem se že pokud ho vytvořím sám bude nespolehlivý a mohl by vyřadit celý prototyp z provozu. To by samozřejmě mohlo nastat i u kupovaného, ten jsem dále nepoužil protože jsem v prototypu chtěl mít co nejméně cizích zařízení. Další možnost byla připojit nějaký omezovač, který by počítal spotřebovanou energii a po nastaveném limitu by prototyp odpojil. Tato možnost by však byla nespolehlivá, nejen kvůli měnící se kapacitě baterie,ale i například nepřesnostem v měření, dále se k tomu připojují problémy z první možnosti. Nakonec jsem žádnou ochranu před vybytím nezařadil a musím si vybytí baterie hlídat sám.