Hlavní stránka Fóra Forum pro soutěžící SOČ Obhajoby – Středočeský 42-KK Středočeský -obor 9,10 Odpověď na téma: 42-KK Středočeský -obor 9,10

Jakub Karbulka
Host

Otázky poroty:
1. Uvádíte nějaké celkové technické parametry meteostanice (přesnost, doba běhu na kapacitu powerbanky)?
Odpověď: Přesnost snímače udávaná výrobcem je při 25°C u vlhkosti mezi 20 – 80 % odchylka +-3%.Kapacita powerbanky je 2000mAh a nepřerušený provoz při maximálním odběru arduina 22mA by bylo zařízení schopné běžet přes 3 dny dle výpočtu. Ale jelikož jsem do programu vložil režim spánku, tak se tento čas výrazně prodloužil. Dle konzultace se zadavatelem byla požadována délka výdrže zařízení v maximálním rozsahu 3 dnů.
Rozměry krabice: výška je 15.5cm včetně krytu na snímač, šířka a hloubka jsou 17.5cm.
2. Jedná se o zařízení napájené z akumulátoru. Řešil jste (případně se ještě chystáte) optimalizaci provozu s ohledem na spotřebu energie?
Odpověď: Zařízení je napájeno pomocí powerbanky a v programu je zahrnut režim spánku pro arduino na 15 minut, který šetří energii.
3. Má na přesnost měření vliv počasí (sníh, déšť, atp). Prováděl jste kalibraci proti nějakému profesionálnímu zařízení?
Odpověď: Ve finální verzi jsem se snažil tyto vlivy co nejvíce omezit. Po uvedení do ostrého provozu bude průběžně sledován vliv počasí na zařízení a následně možné úpravy. Neměl jsem možnost využít profesionální zařízení ke kalibraci.