Hlavní stránka › Fóra › Forum pro soutěžící SOČ › Obhajoby – Středočeský › 42-KK Středočeský -obor 16 › Odpověď na téma: 42-KK Středočeský -obor 16
Tereza Ruferová
Cesta mých předků na Volyň a zpět
– gramatika / měla jste to dát někomu přečíst
– zbytečné poznámky k českým obcím, cizím slovům – vysvětlujete i to, co maturant bezpečně zná
– poznámka 10 by měla být u Františka a ne až u Ládi
– citujete svoji starší práci, což nepůsobí tak úplně dobře, chápu to u našich předních historiků, že citují sami sebe, např. obr. 1 – kde se vzala ta mapa ve Vaší první práci? Tady by měl být odcitován ten původní zdroj (to samé i ve všech dalších případech autocitace)
– obr. 2 – to není zdroj rodinný archiv, ale SOA v Zámrsku!
– narození Julie – nemůže být rozdíl způsoben narozením v Gregoriánském kalendáři a dětstvím prožitým v Juliánském kalendáři (rozdíl je 13 dní)?
– str. 12 – 448 rodin – zase odkaz na vlastní práci, ale kde jste na to přišla?
– poznámka 31 – tady by to chtělo si pohrát s tehdejším kurzem a ne tím dnešním, to je moc jednoduché
– str. 16 – svržení cara – rok a proč?
– str. 20 – Velká říjnová revoluce
– poznámka 94 – JZD – vysvětlit, znají tuto zkratku dnes všichni?
– měl jsem dotaz na Vaše schopnosti na poli azbuky, ale vyřešeno v prezentaci. Plánujete se ji učit?
– vzpomínky pamětníků – já vím, že jste to vše někde psala, ale já jsem si u těch jmen musel dopsat děda – teta – táta 🙂
– video – přišla jste mi zbytečně nervózní, ale chápu, že prezentovat takto dobrou práci může být problém 🙂