Hlavní stránka Fóra Forum pro soutěžící SOČ Obhajoby – Středočeský 42-KK Středočeský -obor 16 Odpověď na téma: 42-KK Středočeský -obor 16

Josef Kremla
Host

Obecné poznámky:

Internetové zdroje jsou čím dál běžnější, ale pozor na ně – Wikipedie není zdroj! A novinářské články už vůbec ne!!!

Dejte práci přečíst někomu dalšímu, odchytá Vám spousty chyb a formulačních nepřesností (ideálně třídní češtinářský šprt 🙂

Protektorát Čechy a Morava se píše velké P

Vyváženost:
– poznámky – neopoznámkovat každou blbinu, ale zase se nebát je použít, pozor na kumulaci poznámek na jednom místě
– obrazové přílohy – rozmyslet, co tam skutečně dát, co bude přínosné, vlastní badatelská korespondence tam nepatří, když už ale něco máte, tak to neodfláknou křivou fotkou z mobilu, zároveň citovat, odkud přílohy mát
– celková vyváženost práce – máte super nápady, ale velmi často se zbytečně podrobně rozepisujete v úvodních všeobecně informačních kapitolách a na samotný výzkum Vám už pak asi nezbyl čas

A pozor, zatímco maturitní práce je o prokázání schopnosti nějaké téma samostatně zpracovat, tak práce pro SOČ je hodnocena i podle přínosnosti práce k novému poznání daného tématu.

Vloni jsme hodnotili i prezentace studentů, letos jste museli improvizovat a nahrát svou prezentaci doma. Je tak pro nás problém hodnotit jejich kvalitu, když jste každý použil tu techniku, kterou jste měli doma. Takže já osobně jsem „úroveň“ neřešil.

Ve svých komentářích jsem se zaměřil zejména na chyby, chválit budeme až na konci (nebojte, budeme). Tak se nebojte na naše připomínky reagovat nebo je klidně i rozporovat.

JK