Hlavní stránka Fóra Forum pro soutěžící SOČ Obhajoby – Plzeňský 42 – Plz. kraj – obory: 01, 02, 10, 18 Odpověď na téma: 42 – Plz. kraj – obory: 01, 02, 10, 18

Martin Němec
Host

Manuální tlačítko by fungovalo jako virtuální tlačítko „start“ v mobilní aplikaci, takže by se dveře odemknuli na pět vteřin a po uplynutí pěti vteřin by se zase zamknuli, podobně tomu je tak v bytech, aby mohli otevřít hlavní vchod do budovy mají tlačítko na otevření. PHP jsem využil právě k napsaní programu mobilní aplikace a zabezpečení či identifikaci zatím nemám žádné, ale určitě by se dala doplnit. Jiné možnosti připojení by byli, například vytvořit na mobilním zařízení „hotspot“ a připojit Raspberry Pi, nastavit Raspberry Pi tak aby se zámek mohl ovládat přes internet. Záznamy o zamykání jsem nedělal, ale určitě by se dalo dodělat, že bych připojil databázi, do které by se mohlo zapisovat kdy se otevřel zámek a také až bych udělal přihlašování do mobilní aplikace tak by se do databáze také zapisovalo kdo otevřel zámek. Samozřejmě zámek na vzdálené ovládání se dá koupit a je k dispozici mnoho produktů na trhu, já jsem však chtěl hlavně využít Raspberry Pi, protože to není drahá záležitost a projekt jsem dělal jen protože mě to zajímalo ne však pro komerční cíle.