Hlavní stránka Fóra Forum pro soutěžící SOČ Obhajoby – Plzeňský 42 – Plz. kraj – obory: 01, 02, 10, 18 Odpověď na téma: 42 – Plz. kraj – obory: 01, 02, 10, 18

Daniel Zábojník
Host

Dobrý den,
děkuji za Váš dotaz. Ventilaci modelu řeší 8 otvorů o průměru 5 mm, které jsem do podstavce vyvrtal po vytištění modelu, jelikož několik malých otvorů, které jsou okolo senzoru viz obrázek podstavce v dokumentaci nestačily. Poté jsem ještě ze spodu podstavce nalepil 3 samolepící dorazy o průměru 12,7 mm a výšce 3,5 mm. Zdali je nyní toto řešení dostačující nejsem v tuto chvíli schopen určit. Když jsem meteostanici testoval, naměřená teplota uvnitř modelu odpovídala teplotě mimo model a k přehřívání také nedocházelo. Souhlasím však s tím, že při testování nedosahovala okolní teplota hodnot, kterých bude dosahovat v průběhu léta. Jiné řešení v tuto chvíli bohužel nemám.

K meteostanici lze připojit solární panel o velikosti 70 mm x 50 mm s účinnosti až 17 % (dle datasheetu), který je standardně k vývojové desce dodáván. Pokud by byl model meteostanice umístěn větší část dne na slunci, mohl by pokrýt až 60% průměrné spotřeby, čímž by se výdrž akumulátoru výrazně prodloužila.

S pozdravem,
Daniel Zábojník