Hlavní stránka › Fóra › Forum pro soutěžící SOČ › Obhajoby – Plzeňský › 42 – Plz. kraj – obory: 01, 02, 10, 18 › Odpověď na téma: 42 – Plz. kraj – obory: 01, 02, 10, 18
Dobrý den,
rychlost mám zatím jen 9600 baudů, protože je nejvíce spolehlivá a nejlépe se testuje. Například přes BT modul HC-06 který pracuje na stejné rychlosti. Tato rychlost má 0,2% chybovosti při frekvenci mikročipu 8 MHz. Jsem ve fázi, kdy se potřebuji spolehnout, že zpráva dojde na první odeslání. Kontroly ještě nemám tak komplexní. Zatím jsem zkoušel odesílat data ze 7 komponent robota najednou a nebyl problém. Vše bylo odesláno a přijato bez zpoždění a problému. Zkoušel jsem rychlost 115200 Bd. Tuto rychlost plánuji po testování v budoucnu používat. Samozřejmě s jinou frekvencí AVR. Platnost příkazů je kontrolována samotným parsováním. Nejdříve se zjistí, jestli je platný start a end znak zprávy. Pokud ano, začne se parsovat zpráva na tokeny. První token je zastoupen samotným názvem příkazu, který se skládá ze 4 písmen. Pokud se název porovná s podmínkou, parsují se hodnoty. Kontrolu součtem ani paritou ošetřenou nemám. Chyba se může vyskytnout maximálně v hodnotě pro PWM. Modifikoval jsem vlastně uložení všech servomotorů kvůli jiné velikosti. Dále hlavu a její uložení, uchycení robota k podvozku (držáky). Otvory v mechanismu prstů, pro větší průměr lanka.
Žádný jiný robot mě více nezaujal. Potřeboval jsem, aby byl robot cenově dostupný a zvládl co nejvíce pohybů. Začátek to pro mě určitě není. Před Inmoovem jsem vytvořil jiného robota. Nebyl ale tak komplexní a jeho konstrukce byla velmi nestabilní. Z tohoto důvodu jsem sáhl po tomto OpenSourcu a vytvořil robota jiného.