Hlavní stránka › Fóra › Forum pro soutěžící SOČ › Obhajoby – Praha › 42-kraj Praha-obor 18 › Odpověď na téma: 42-kraj Praha-obor 18
Dobrý den,
● Hlavní motivace k vývoji pro mě bylo naučit se programovat s OpenGL a mít vlastní nástroj pro vytváření multiplatformních grafických aplikací. S ostatními řešeními příliš mnoho zkušeností nemám. Ale asi hlavní rozdíl oproti ostatním řešením je, že většina částí mé knihovny se dají použít jako „single-header knihovny“, které stačí do zdrojového kódu vložit pomocí makra #include, což umožní snadnou integraci do jiných projektů. Dále tím, že tento projekt programoval jeden člověk a začátečník, tak na jednu stranu je zde méně funkcí a na druhou stranu je knihovna jednodušší a snadněji upravovatelná. Také, pokud vím, tak známé open source grafické enginy jako například Ogre3D nepodporují mobilní virtuální realitu.
● První část této otázky jsem zodpověděl v první odpovědi nahoře. Hlavně by asi bylo dobré kód více okomentovat a přidat krátký textový popis k používání.
● Jediná knihona, kterou jsem použil, která používá OpenGL, je Nuklear, která vykresluje GUI. Všechny použité knihovny a jejich účel v práci zmiňuji.