Hlavní stránka Fóra Forum pro soutěžící SOČ Obhajoby – Jihočeský 42 – kraj Jihočeský – obor 15, 16 Odpověď na téma: 42 – kraj Jihočeský – obor 15, 16

Veronika Wunschová
Host

Otázka č. 3.: Myslím si, že určitě ano. Existuje například léčebná metoda, která se nazývá muzikoterapie. Nejen hudba, ale propojením i s výtvarným uměním by se podle mne dalo „léčit“.
Otázka č. 2: V dnešní době jsou reklamy na každém rohu. Tedy i v umění. Například právě obaly hudebních alb. Obrázek, fotka, grafika či cokoliv bude na obalu desky by mělo člověka zaujmout a nejlépe ho i přimět ke koupi. Vše není jen o krásném dokonalém výsledku, lidem jde i o úspěch.
Otázka č. 5: Podle mne rozhoduje. Při malbě, pro mne neznámých písní, bylo jednodušší malovat podle citu a hudebních tónů. Avšak například malba podle písně Earth song od Michaela Jacksona byla pro mě nejtěžší. Znalost textu i videoklipu písně mě při malbě určitě ovlivnila.
Otázka č. 4: Já osobně si myslím, že mě se toto netýká. V období, kdy jsem tvořila obrazy si myslím, že jsem nijak nebyla ovlivněna okolím. Avšak v budoucnu, při objektivnějším pohledu, je možné, že si uvědomím, co a jak mi pomohlo ztvárnit obrazy.
Otázka č. 1: Nevím, jestli je možné nějak usouladit výtvarné cítění větší skupiny lidí. Myslím, že každý je v tomto ohledu velmi individuální a originální. Určitě si myslím, že se propojení hudby a výtvarného umění dá využít například pro zjištění osobnosti, psychických vlastností člověka atd. Něco jako je Grafologie. (větší skupina lidí maluje podle té samé hudby – poté podle porovnání výsledných děl zjistit charakter …) Také si myslím, že by mohly existovat (pokud tedy už nejsou) terapie, právě při které by se lidé uvolnili, odreagovali, odpočinuli si atd. Malba i poslech hudby je velmi relaxační. Jak pro fyzickou tak psychickou stránku člověka.