Hlavní stránka › Fóra › Forum pro soutěžící SOČ › Obhajoby – Zlínský › 42 – okres Uherské Hradiště – obory 3, 4, 5, 6, 7, 8 › Odpověď na téma: 42 – okres Uherské Hradiště – obory 3, 4, 5, 6, 7, 8
Dobrý den paní Zubrová,
ano, je to tak. Leteckých katastrof a nehod je nespočet a každá z nich je dalším poučením. Nové případy stále posouvají leteckou bezpečnost kupředu a letecká bezpečnost tak ukazuje, že není „zamrznutá“ na pár katastrofách či nehodách z minulosti, ale naopak se snaží o neustálé zdokonalování.
Pro svou práci jsem byla bohužel limitována, jelikož rozebírat všechny zásadní případy katastrof a nehod z letectví by bylo prakticky nemožné, proto jsem se alespoň snažila nastínit a rozebrat ty katastrofy a nehody, které jsou například: 1) veřejnosti velice známé a zvolené tak, aby si čtenář mé práce doplnil vědomosti a propojil souvislosti, 2) veřejnosti tolik neznámé, ale považovala jsem se za důležité, aby se čtenář o nich dozvěděl – jako jsou například československé letecké katastrofy a nehody.
Do práce jsem se snažila zařadit katastrofy a nehody, které měli opravdu zásadní a přelomový vliv, aby čtenář pocítil intenzitu změn v letecké bezpečnosti a dokázal je dokonce vnímat při další návštěvě letiště či letu do vybrané destinace.
V práci jsem se snažila vytvořit i jakousi diverzitu let, kdy se katastrofy a nehody udály: škála let katastrof a nehod se v mé práci pohybuje od roku 1937 (kdy zmiňuji zmizení Amelie Earhartové) až po rok 2019 (kdy zmiňuji problémy s letadlem Boeing 737 MAX 8), aby čtenář mé práce měl co největší přehled a představu o tom, jaký pokrok letecká bezpečnost udělala.
Našla bych tedy i další letecké katastrofy a nehody, které byly velice zásadní, ale tyto informace by byly už do pokračování této práce :).
Pěkný den
Klára Pelcová