Hlavní stránka Fóra Forum pro soutěžící SOČ Obhajoby – Zlínský 42 – okres Uherské Hradiště – obory 10, 18 Odpověď na téma: 42 – okres Uherské Hradiště – obory 10, 18

Matrix Svoboda
Host

Dobrý den, máte pravdu, že se jedná o kit, ale univerzálnost projektu tkví v tom, že ať už člověk dělá jakýkoliv projekt, bude vždy potřebovat víceméně to samé, v čemž by mu při stavění prototypu měl pomoci zatím pouze zkonceptovaný externí dok. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že jsem potřeboval snadnější ovládání svářečky, jak jsem zmínil již ve své práci, ale víceméně stejné prvky jsme potřebovali pro konstantní udržování teploty pro pěstování bakterií. Opět bylo zapotřebí teploměru, displeje a silového prvku. Koneckonců pro další přklad nemusím chodit daleko, projekt na automatické zavlažování se nachází na tomto fóru, zatímco daná práce se specializuje pouze na jedno, já jsem schopen vzít RUR a rozšířit daný projekt například o měření pH zeminy, nebo dokonce úplně změnit jeho cíl. Také je nutno podotknout, že se zatím jedná o první revizi RUR a v další chci mít možnost se připojit do sítě, pomocí ESP12 modulu na I2C sběrnici, kterou jsem si pro tento účel již předem vyvedl a zasílat získané informace na webový server, odkud by se ovládací a monitorovací prvky daly snadno zobrazovat například v mobilu, čímž by se dalo následně poměrně snadno zpřístupnit starší, ovšem stále funkční spotřebiče, které jsou dle dnešních poměru zastaralé a nejsou „chytré“ do světa IoT.
Co se týče samotného programování: Vytvořil jsem výchozí program, pro RUR, který zahrnuje manipulaci se všemi vbudovanými komponenty. Dále vytvářím specializované programy pro specifiícké aplikace. Takže ve výsledku by šlo o to, že se vezme výchozí program a do něj se vloží blok s konkrétní funkčností. Samozřejmě že kód jde nadále upravit dle specifických požadavků uživatele.