Hlavní stránka Fóra Forum pro soutěžící SOČ Obhajoby – Zlínský 42 – okres Uherské Hradiště – obor 14 Odpověď na téma: 42 – okres Uherské Hradiště – obor 14

Veronika Petrášová
Host

Dobrý den,
při návštěvě v psychiatrické nemocni jsem měla možnost mluvit s pár pacienty. To co jsem se od nich dozvěděla mě šokovalo až tak, že jsem se rozhodla informovat veřejnost o tom, jak daleko může to naše normální popíjení zajít. Taky mám blízko sebe člověka, který si sám léčbou prošel, mockrát mi o tom povídal a mě samotnou to bavilo a zajímalo.Tohle téma je také celosvětově známe, ale moc se neřeší.
Dle mého názoru je číslo tak vysoké, protože není těžké si alkohol sehnat. Alkohol se prezentuje tak, že zajišťuje lidem zábavu. A také proto, že se parta potřebuje nějak zabavit, zkusit něco nového a ten, kdo by se nenapil by z party vyčníval, což v dospívání na jedince může mít určité dopady.
Mládež je ovlivněna okolím, tím co od mala pozoruje a v čem vyrůstá. Proto, když od mala pozorujeme, jak se alkohol konzumuje při jakékoliv formální i neformální příležitosti, vůbec nám to v pozdějším věku nepřijde divné. Děti pozorují rodiče jak se baví. Bolesti hlavy na druhý den už ale rodiče skrývají.
Řešení vidím v tom, že by se alkohol neměl stávat tak dostupným. Také by se měl více kontrolovat u nezletilých při nějakém podezření hlavně rodiči. Přála bych si více přednášek do škol, jako jsou například o šikaně. O tom, jaké má alkohol dopady a jak nebezpečný je, protože toto nebezpečí nikdo nevidí.
Pacient si deník psát musí. Pan Y si ho také psát nechtěl, ale je to povinná součást léčby a postupem času si na to většinou navykne a je schopný popsat i čtyři strany.
Děkuji,
Veronika Petrášová